Renovasyon

Dış cephe renovasyon çalışması Pendik 2021

Renovasyon hakkında bazı kısa bilgiler derledik ve bir araya getirerek yazımıza ekledik. Okurken umarız sizin için bilgilendirici bir çalışma olur.

Renovasyon kelimesinin etimolojisi; Proto Hint-Avrupa dilindeki tekrar anlamına gelen “re” ile ve yeni anlamına gelen “nova” kelimelerinin birleşiminden geliyor. Tabi her dilde sonuna aldığı farklı eklerle değişik olur yazılışı. Bu kelime günümüzdeki anlamı ile yenileme demektir.

Renovasyon Nedir?

Eski yapılarda yapılan yenileme, restorasyon ve onarım  işlerine denir renovasyon denir. Bu işlem yapının ihtiyacına göre az veya çok yapılabilir.

Eski yapılarda dış cephe, çatı ve temel bakım izolasyonu belirli zaman aralıklarla kontrol edilir varsa eksikleri yapılır. Yapıların sağlığı için yenileme işleri belirli aralıklarla yapılır.

Çatı, temel ve dış cephe tadilat işleri zamanında yapılması bir binanın hem ömrünü hem de emlak değerini artırır. O yüzden eski çağlardan beri insanlar yapıların yenileme ve tadilat ileri ilgilenmişler.

Ayrıca yapıların estetik gözükmesi çoğu insan için önemli bir kriterdir. Buda yapı yenileme isteğinde önemli bir motivasyon oluşturuyor.

Yenileme için izin almak gerekiyor mu? Mevzuat gereği bir çok tadilat için resmi izinler gerekir. Örnek dış cephe tadilatı için iskele kurulacaksa ilgili belediyeden iskele kurulum izni almak lazım.

Bir dairenin içini boyamak için izne gerek yok ama bina önemli bir bölgede ise ilgili belediyenin onaylamadığı renklerle ile boyama yapılamayabilir.

O yüzden tadilat yaptırmadan önce gerekli mevzuatları mutlaka inceleyin. Aksi durum olursa eğer ciddi sıkıntılarla karşılaşma ihtimali vardır.

Restorasyon ve renovasyon anlam farkı varmı? Tarihi yapıların onarım gerektiren bölümlerini aslına uygun biçimde yenileme çalışmalarına restorasyon denir. Aslında renovasyonun bir alt dalıdır ve kültürel değeri olan binalarla ilgili yenilemedir restorasyon.

Bir biri ile bağlantılı ama özelde anlam farkları var bu iki kelimenin. Aslında ikisi de yenileme ve tadilatla alakalı. Restorasyon sadece tarihi yapılarla ilgilendiği için özel bir kelimedir.

Mimari renovasyon ne demek? Yapının estetik görüntüsünde yapılabilecek yenilemeleri profesyonellerin güvenli bir şekilde tasarlamasıdır.

Bu tür işleri bir profesyonellerin dizayn etmesi her açıdan faydalıdır. Çünkü yanlış bir uygulama veya renk seçimi çok kötü sonuçlar doğurur.

Tadilat fiyatı iste

Ara👉🏻 0216 508 1840 – 0533 201 8163  

Hızlı ve Kolay