Balkonlara Mantolama Yapılır mı?

Ataşehir 2018 Gözde Apt. balkon mantolaması yapıldı

Balkonlara mantolama yapılır mı ? Gayet faydalı olur, o yüzden balkonları ısı yalıtım konusunda göz ardı etmemek lazım. Bir konutta mantolama bir bütün olduğunda yalıtım o konutta daha çok faydalı olur. Her açıdan izolasyonu tam bir ev konfor ve ekonomik olarak çok yarar sağlar.

Kapalı balkona mantolama yapılır mı? Kapalı balkon eğer dıştan mantolaması yoksa içten mantolama yapılır. Balkon camları çift camlı ısı cam değilse mutlaka içten yapmak lazım, yoksa dış alın mantolaması pek işe yaramaz bu durumda.

Balkon içten mantolama balkonu küçültür mü? Çok az miktarda balkon alanını daraltır. Balkon süpürgeliğinden yere kadar mantolama yapılırsa eski süpürgeliği kırmak lazım. Mantolama bittikten sonra yeniden süpürgelik fayansı yapılmalıdır.

Balkon ısı yalıtımında fileli sıva yerine fileli alçı sıva olur mu? Eğer balkon kapalı balkon ise içten yapılan mantolamaya fileli alçı sıva çekilebilir. Açık balkon ise normal dış cephe elyaflı sıva ile fileli sıva yapmak lazım.

Balkonumun mantolaması kaç günde biter? Balkon büyüklüğüne bağlı olarak ortalama 3 günde mantolama biter. Fileli sıva çekildikten sonra 1 veya 2 gün kuruması beklenildiğinden iş uzar. Balkonda çalışma saati olarak geçen zaman en fazla 15 saat falandır.

Balkon mantolaması mı yapılacak?

Ara👉🏻 0216 508 1840 – 0533 201 8163  

Hızlı ve Kolay

Balkon mantolama hizmeti bir çok şekilde yapılabilir;

  • Tam ısı yalıtım, hem iç ve dışının yapılması
  • Sadece dış veya tam tersi içinin yapılması
  • Balkon tavan ısı yalıtımı, pek tercih edilmiyor
  • Kapalı balkon mantolaması

Balkonlar Hakkında

Balkon kelimesinin etimoloji; İtalyanca veya Farsça kökenli olabilir. İtalyanca “balcone” , Farsça ise  “bal-khané ” şeklinde yazılır. Aslında Hint-Avrupa dil ailesindeki tüm dillerde bağlantısı vardır. Derinlemesine araştırıldığında bu kelimenin kökeninin bir çok dile bağlandığı görülecek. Anlamı yükseklikte oda anlamına ve biraz daha geçmişi gidildiğinde başka kök anlamlarda çıkar.

Bölgelere göre bazı balkon isimleri; İtalyan balkonu, İspanyol balkonu, Meksika balkonu, Ekvador Balkonu, Faransız Balkonu, Amerikan Balkonu, Malta Balkonu, vb.

Balkon korkuluğuna göre verilen isimler; mafsallı balkon, alüminyum balkon, dökme balkon, sürgülü balkon, Juliet Balkon (sahte balkon) vb.