Drenaj hizmeti, İstanbul gibi temel izolasyonu eksik binaların çok olduğu bir yerde yoğun olarak talep görür. Son yıllarda bu işi başarı ile yapan bir çok profesyonel yetişti. Buda başarılı bina temel izolasyon hizmetlerinin olmasını sağlıyor.
Yapılarda zamanında drenaj işlemin ihmal edilmesi temel betonu ve donatı demirinin tehlike altına girmesine sebep olur. Sürekli su alan temellerin beton donatısı korozyona uğrar. Temel altına veya içine giren su soğuk havada donarsa hacim değiştireceğinden betonu çatlatabilir. En önemlisi bünyesine devamlı su emen beton zamanla çürüyor.
Binalarda drenaj fiyatları nedir vb. sorular için bize danışabilirsiniz. Malzeme ve işçilik dahil uygulama fiyatları piyasada çok değişken olmakta. Bina temel derinliği, çalışma alanına kazı için kepçe-jcb girme şansı var mı yok mu vb. bir çok neden fiyatları etkiler.
Bizde firma olarak temel izolasyonu çalışmaları yapıyoruz.
Drenaj Fiyatı Al Hızlı ve Kolay
pakhat7@gmail.com – 0533 201 8163 – WhatsApp
Temel su izolasyon hizmetinde profesyonel anlayış, uzman uygulayıcı Pakhat
Su izolasyonu bir binanın sağlığı için birinci derecede önemlidir. Temel su yalıtımı (drenaj) binaların beton ve donatısının depremlere karşı güçlü kalmasını sağlar. Çünkü korozyon çürümesini minimuma indirir.
Bir binada bodrum, sığınak ve perde betonunda nem ve rutubet olmaması için su izolasyonu yapılır. Bazı durumlarda drenaj kuyusu da açmak çözüm olabiliyor. Ama bu her zaman işe yarayamayabilir.
Temel yalıtımı yapılırken işçilik hizmeti hassaslıkla yürütülmeli, aksi durumda geri dönüşlerin maliyeti yüksektir.
Drenaj Tarihi
M.Ö 3000’lerde İndus Vadisi Uygarlığında kanalizasyon ve drenaj sistemleri olduğu görülür. İstenmeyen sular, ana caddelerdeki kapalı yeraltı kanalizasyonlarına yönlendirilirdi. Harappa ve Mohenjo-Daro şehirlerindeki evlerin su tahliye sistemlerine erişimi vardı.
Modern drenaj teknikleri 18. ve 19. yüzyılda gelişmeye başladı. Plastik boruların keşfi ile daha sağlıklı iyi sonuçlar alınmaya başlandı. Özelikle yapıların temellerine su girişini önlemede %100 başarılı ve pratik sonuçlar elde etmek kolaylaştı.
Drenaj kelimesinin etimolojisi; Eski İngilizce’deki dreahnian, drene, drain kelimelerinden gelir. Bu sözcüklerin eski İngilizcedeki anlamları kurutmak, kuraklık, kuru anlamlarına gelir. Daha eskilere gidersek eğer sözcük Proto-Germen kökenli dreug‘dan gelmektedir. Anlaşıldığı gibi drenaj sözcüğü bu bu kelimelerden türemiştir.
Drenaj Nedir?
İstemediğimiz bir yerdeki sıvının doğal veya yapay yöntemlerle alandan uzaklaştırma işlemlerine denir. Bir çok sektörde başvurulan bir sistem, ama biz bu yazımızda yapılardaki sistemden az bahsedeceğiz.
Yapılarda kaç çeşit ana drenaj yöntemi vardır? İki çeşit vardır, bunlar dış drenaj ve iç drenajdır. Niye iç ve dış diye ikiye ayrılmış buna bir bakalım.
Dış ve İç Drenaj Nedir?
Dış drenaj bina dış çevresinde temel etrafının kazılarak suyu uzaklaştırma çalışmasıdır. Buna pozitif su izolasyonu da denilebilir. En ideal izolasyon, bina dış temelinde yapılandır.
İç drenaj bazı durumlarda dıştan müdahale imkanı olmayan yapılarda içerden yapılan çalışma ile suyun uzaklaştırma yöntemine denir. Bu negatif su izolasyon yöntemlerinden biridir.
Drenaj Nerelerde Yapılır?
İnşaat, madencilik, peyzaj, tarım vb. bir çok alanda uygulanır. Hatta tıpta da kullanıldığını söylersek yanlış olmaz. Mesela vücuttaki istenmeyen sıvıların alınma yöntemleri de bir nevi drene işlemidir. Burada bizim konumuz binaların su yalıtımı ile ilgilidir.
Drenajda Kullanılan Bazı Malzemeler
Kum, çakıl, geotekstil keçe (drenaj keçesi), drenaj borusu ve levhası vb. bir çok ek ürün kullanılır. Genelde kazı yapılırken ekskavatör ile yapılır. İnsan gücü ile kazı yapılma durumları vardır.
Membran, XPS köpük, drenaj astarı, drenaj şiltesi, şaloma pürmüz ve lpg tüpü her drenajda kullanımına ihtiyaç duyulma ihtimali yüksek olan malzemelerdir. Duruma göre çok farklı malzemelerde kullanılabilir. Mesela kazıdan sonra temel beton sıvasına bir kaç kat kaliteli bir kristalize su izolasyonu sürülürse diğer bir çok malzemeye ihtiyaç duyulmaz.
Drenaj ne işe yarar?
İstenmeyen bir sıvının sisteme zamanla zarar vermesini engeller. Bu bir bina, tarla, sera, maden ocağı vb. bir çok şey olabilir. Bina temel donatılarının korozyona uğramasını önler. Sera, tarla ve maden ocağı vb. yerlerin su baskınlarına uğramasını engeller. Drenaj ihtiyaca göre yerüstünde veya yeraltında yapılabiliyor.
Drenaj nasıl yapılır?
Bu sistemin onlarca çözüm yolu vardır. Biz sadece yapılarda nasıl yapılırın birisine kısaca göz atalım. Yukarda belirtiğimiz gibi bir iç birde dış uygulama yöntemi vardır.
Dış uygulamada bina temel pabucunu 15cm ile 20cm’yi aşağı doğru geçecek şekilde kazı yapılmalı. Altına mıcır serildikten sonra uygun meyilde drenaj borusu keçeli döşenmeli. Boru bağlantısı rögara yada yeni açılacak drenaj kuyusuna verilmeli.
Youtube‘de drenaj çalışmamızı izle https://youtu.be/Q_fXZHUgAFI?si=HqSAC2b7vlCZyNFs
Yaptığımız Bazı İşler
- Tadilat
- Düşen Beton Parçaları
- Sepetli Mobil Vinçle Dış Cephe Onarım
- Dış Cephe Onarım Boya
- Drenaj
- Mantolama Çatlakları Nedenleri?
- Isı Yalıtımı
- Taşyünü
- Çatı Aktarma
- Boya Badana Hizmeti
- Ağaç Budama Hizmeti
- Çatı Temizleme Hizmeti
- Çatı Isı Yalıtımı
- Temel Perde Yalıtımı
- Sundurma Yapımı
- Fileli Sıva Tamiri
- Çelik Konstrüksiyon
- Termal Sıva / Mantosıva
- Uzman Uygulamacı
- Mutfak Tadilatı
- Banyo Tadilatı
- Bodrum Sığınak Tadilatı
- Dış Cephe Tadilatı
- Dış Cephe Kaplama Çeşitleri
- Su İzolasyonu
- Çatı İzolasyonu
- Teras Yalıtımı
- Çatı Saçak Tamiri
- Sıvasız Duvara Mantolama Yapılır mı
- Dış duvar çatlakları nasıl kapatılır / Dış cephe sıva tamiri nasıl yapılır?
- Bina Aydınlık Boşluğu Tadilat
- Balkonlara Mantolama Yapılır mı?
- Nem ve Rutubet
- Sıfır Çatı Yapımı
- Zemin Kaplama
- Dış Cephe Mantolama Tamiri
- Dış Cephe Estetik Uygulama
- Çatı Yenileme Hizmeti
- Boru Isı İzolasyonu Hizmeti
- Çatı Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?
- Yangın Yalıtımı
- Kapalı Otopark Yalıtımı
- Renovasyon
- Çatı Tamir Bakım
- Daire Tadilatı
- Alçı Sıva
- Su Deposu Bakım
- Bodrum Kat Su Yalıtımı
- Yalıtım Hizmeti
- Teras Kapatma
- Mantolama Firmaları
- Bina Güçlendirme Hizmeti
- Dış Cephe Dolu Hasarı Onarımı
- Çatı Tadilatı
- İç Cephe Isı Yalıtım
- Çatı Yükseltme
- Moloz Atımı
- Dış Cephe Kaplama Taksitle
- Ses Yalıtımı
- Mantolama Nedir?
- EKB Enerji Kimlik Belgesi